AZ negeert vragen over kampioenschap: 'Jullie moeten schrijven wat jullie willen'

AZ negeert vragen over kampioenschap: 'Jullie moeten schrijven wat jullie willen'

09-10-2022 17:34 Laatste update: 17:51
68

AZ blijft ook na negen speelrondes de koploper van de Eredivisie, maar Pascal Jansen en Jordy Clasie willen het nog niet hebben over een kampioenschap. De Alkmaarders wonnen zondag de lastige uitwedstrijd bij FC Utrecht met 1-2.

"Als je hier wint, in een heel lastige uitwedstrijd, doe je goede zaken", reageert Clasie voor de camera van ESPN. Dat de Alkmaarders aan kop gaan voor topclubs Ajax, Feyenoord en PSV, leeft volgens de controleur echter nog niet in de selectie. Hij wil het sowieso nog niet hebben over de titelkansen. "Jullie moeten zeggen of schrijven wat jullie willen. Wij blijven ons ding doen en hard werken. Er zijn pas negen wedstrijden gespeeld, dit is pas het begin. Over een wedstrijd of tien kun je echt zeggen of we mee zullen doen of niet. Maar het gaat lekker."

Jansen sluit zich daar volledig bij aan. "Wij moeten gewoon rustig doorgaan en ons ding blijven doen", stelt de coach, die tevreden is over het optreden van zijn ploeg in de Domstad. "We wilden de wedstrijd controleren en de tribune aan onze kant krijgen, dat is aardig gelukt. We waren goed aan de bal en er was veel beweging."

Jansen is desgevraagd lovend over twee grote talenten uit de jeugdopleiding. Myron van Brederode (19) opende de score tegen Utrecht en Maxim Dekker (18) heeft zich in de basis gespeeld na de blessure van Bruno Martins Indi. "Daar zit een heel idee achter vanuit de academie. Die jongens zijn goed grootgebracht. Ze passen zich moeiteloos aan. Ze moeten alleen wennen aan het tempo en de hardheid van het spel. Dat gaat ze voorlopig goed af."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie