Haaland onthult dieet en opvallende gewoonten: Ik eet het hart en de lever

Haaland onthult dieet en opvallende gewoonten: "Ik eet het hart en de lever"

11-10-2022 10:38 Laatste update: 11:01
61

Erling Haaland heeft in zijn documentaire Haaland: The Big Decision zijn eetgewoonten onthuld. De Noor eet 's avonds geen biefstuk, maar het hart en lever van een koe. Het is kwaliteitsvoeding, zegt hij.

"Kwaliteitsvoeding die lokaal geproduceerd wordt, is voor mij het belangrijkste. Er wordt gezegd dat vlees slecht voor je is... maar dan vraag ik mezelf af: welk vlees? Het vlees dat je bij McDonald's krijgt of dat van de plaatselijke koe die gras eet? Ik eet het hart en de lever", onthult hij zijn dieet.

Wedden

Meer odds

Die twee organen zijn rijk aan vitamine B, fosfor, ijzer, koper en magnesium. In de vakanties is de spits overigens iets minder strikt als het op zijn dieet aankomt. Hij houdt van kebab en pizza. Tijdens het WK, waar Noorwegen niet voor gekwalificeerd is, kan het misschien wel weer, denkt hij.

In de documentaire laat Haaland verder zien dat hij van ijsbaden houdt en voor het slapen gaan een bril opzet, die blauw licht wegfilterd. Het zorgt voor een betere nachtrust. Water drinkt hij alleen als het door een filter heen is gegaan.