Arsenal helpt PSV met winst in Noorwegen, AS Roma moet vrezen voor Ludogorets

13-10-2022 21:31 Laatste update: 21:39
4

Arsenal heeft donderdagavond op bezoek bij FK Bodø/Glimt met 0-1 gewonnen. Bukayo Saka kroonde zich tot matchwinner. AS Roma speelde gelijk tegen Betis Sevilla en moet vrezen voor Ludogorets, dat het met evenveel punten nog opneemt tegen HJK Helsinki.

FK Bodø/Glimt - Arsenal: 0-1
Arsenal hoefde donderdagavond in het koude Bodø niet groots te spelen om te winnen. De ploeg van trainer Mikel Arteta maakte halverwege de eerste helft de enige treffer van de avond via Saka. De vleugelspeler rondde na een prima combinatie af via het been van een Noorse verdediger.

Door de overwinning gaan The Gunners met negen punten uit de eerste drie groepsduels aan kop. Als PSV de 21.00 uur-wedstrijd tegen FC Zürich weet te winnen, klimt het over Bodo/Glimt (vier punten) heen en staat het tweede.

Betis Sevilla - AS Roma: 1-1
Betis pakte na een halfuur spelen de voorsprong. Middenvelder Sergio Canales kreeg de bal op de rand van het strafschopgebied en werkte de bal via het been van een Roma-verdediger tegen de touwen. De doelpuntenmaker kreeg nog twee grote mogelijkheden om de score uit te breiden, maar zag zijn doelpingen worden gekeerd door Rui Patrício. Roma dacht voor rust nog op gelijke hoogte te komen. Dat doelpunt werd echter afgekeurd wegens buitenspel.

Vlak na rust scoorde de spits wel. Die treffer bleef wel staan. Door het gelijkspel staan de Romeinen nu op vier punten. Ludogorets, dat evenveel punten heeft, speelt om 21.00 uur tegen HJK Helsinki. De twee ploegen treffen elkaar nog op 3 november.

Austria Wien - Villarreal: 0-1
Arnaut Danjuma stond in de basis voor het Conference Leagu-duel met de Oostenrijkers. De Nederlander, die weer fit is na een blessure, kreeg na ruim twintig minuten een grote kans. De vleugelaanvaller speelde zichzelf vrij, maar verzuimde te scoren. Kort na rust werd Danjuma, die nog altijd hoopt mee te mogen naar het WK, gewisseld. Zijn vervanger Nicolas Jackson tekende even later voor het enige doelpunt van de avond.