Spelersrapport: één onvoldoende voor PSV, Veerman scoort het hoogst

13-10-2022 22:52 Laatste update: 22:55
83

Tien goals in 180 minuten: PSV had ook in de tweede Europa League-ontmoeting met FC Zürich geen kind aan de zwakke Zwitsers. VoetbalPrimeur maakt rapport op van de 5-0 in het Philips Stadion.

Walter Benítez - 6,5: het was niet dat Zürich totaal ongevaarlijk was, maar Benítez kreeg net als vorige week bijzonder weinig te doen. Het leverde hem een nieuwe clean sheet op. Aan zijn spelhervattingen mankeert nog wel het een en ander.

Phillipp Mwene - 6,5: zonder te excelleren speelde Mwene een prima wedstrijd aan de rechterkant bij PSV. Omdat hij verdedigend amper in verlegenheid werd gebracht, zocht hij vaak de aanval.

André Ramalho - 6: probeert een zekere superioriteit uit te stralen, maar helemaal vlekkeloos speelde de vrij trage Ramalho donderdagavond niet. Het is dat FC Zürich er weer weinig van bakte.

Armando Obispo - 7: met Obispo heeft PSV een geweldige aanvallende kopper in de gelederen, zo bewees de jeugdexponent opnieuw bij de openingstreffer. Ook verdedigend was hij stabiel.

Philipp Max - 6: PSV haalt een ruime voldoende tegen de armetierige Zwitsers, maar Max scoort wat minder hoog. De Duitser staat niet eens in de schaduw van de speler die hij in zijn debuutseizoen was.

Érick Gutiérrez - 7: als meest controlerende middenvelder speelde Gutiérrez een degelijke wedstrijd, inclusief doelpunt. Met zijn intercepties is de Mexicaan in staat om zijn medespelers beter te laten voetballen.

Ibrahim Sangaré - 7: de PSV'er die het meest leek te profiteren van Guti's basisplek, was Sangaré. De middenvelder kon nog meer doen waar hij goed in is en bekroonde zijn optreden met een goal.

Joey Veerman - 8: "Voetbal is simpel. Maar het moeilijkste wat er is, is simpel voetballen", zei Johan Cruijff ooit. Veerman verstaat die kunst. De beste PSV'er van de avond tankte vertrouwen en scoorde twee keer fraai met binnenkantje rechts.

Xavi Simons - 6,5: dit keer kwam er geen goal of assist van de snelle voeten van Simons. In de rust werd hij gewisseld door Van Nistelrooij, om maar aan te geven hoe belangrijk hij is voor PSV.

Guus Til - 5: loopt net zoveel als Luuk de Jong, maar daar houdt de gelijkenis met de geblesseerde topspits ook meteen op. Til vocht duidelijk voor zijn kans, maar kwam niet in het stuk voor. Zijn zelfvertrouwen is ver te zoeken.

Cody Gakpo - 6,5: in de eerste helft was Gakpo nadrukkelijk op zoek naar een doelpunt, maar het vizier stond een keer niet op scherp. Het was allemaal net niet. In de rust mocht hij al douchen.

Invallers
Richard Ledezma - 6: viel aan het begin van de tweede helft in voor Simons en wist zich niet te onderscheiden.

Anwar El Ghazi - 7: viel aan het begin van de tweede helft in voor Gakpo, stichtte zo nu en dan gevaar en beloonde zichzelf met zijn eerste doelpunt in Eindhovense dienst.

Johan Bakayoko - 6: viel na 56 minuten in voor Veerman en kon zijn stempel niet drukken.

Sávio - x: viel na 63 minuten in voor Sangaré en speelde te kort voor een beoordeling.
Jordan Teze - x: viel na 74 minuten in voor Obispo en speelde te kort voor een beoordeling.

Ruud van Nistelrooij - 7: met het loodzware programma van PSV in het achterhoofd wisselde hij Gakpo, Simons, Veerman en Sangaré al vroeg. Geef hem eens ongelijk. Van Nistelrooij kan een zege op het onthutsend zwakke FC Zürich bijschrijven.