Bemoedigende woorden voor pechvogel van AZ: 'Mentaal een machine'

Bemoedigende woorden voor pechvogel van AZ: 'Mentaal een machine'

14-10-2022 19:16
26

Zinho Vanheusden kende in zijn prille carrière al heel wat blessureleed en ook bij AZ heeft de verdediger het weer te pakken. Vanheusden heeft een breukje in zijn voet opgelopen. Zijn vader en voormalig prof Johan Vanheusden ziet de toekomst echter met vertrouwen tegemoet.

Dat vertelt hij aan Het Laatste Nieuws. Bas Dost (ex-Club Brugge) veroorzaakte na ongelukkig contact de blessure. "Zinho had de resterende 20 minuten van de match nog uitgespeeld en hij was al volop bezig met de voorbereiding van de wedstrijden tegen Apollon Limasol en Feyenoord. Hij ondervond hoogstens wat hinder. De dag nadien kon hij plots niet meer gaan op zijn voet en toen kwam het besef: oh nee, niet opnieuw. Niet nu."

Wedden

Meer odds

Vanheusden draaide de knop echter snel om. "Toen was hij al zijn schema aan het maken om terug bij AZ in de ploeg te komen. Mentaal is hij een machine. Hij gaat ook niet in het gips. Ze hebben een schroefje geplaatst en de voorbereiding voor zijn terugkeer is al begonnen. We willen geen tijdsverlies. Een voet is natuurlijk geen kruisband. Daarbij heeft hij het voordeel dat hij intussen wel weet hoe hij moet revalideren."