'Ben nog steeds boos dat ik na één jaar Sparta niet naar topclub ben gegaan'

'Ben nog steeds boos dat ik na één jaar Sparta niet naar topclub ben gegaan'

15-10-2022 10:58
31

Denzel Dumfries mag zich ondertussen een van de beste rechtsback van de Serie A noemen, maar zijn start bij Internazionale was stroef. Zelfs zo stroef dat hij op de eerste training al de mist inging. 

"Ik kan jullie vertellen, de eerste training in Milaan was een drama", vertelt Dumfries in de Cor Potcast. "Ik ga vanaf het hotel op weg naar de club. Jullie kennen me, ik ben een echte professional. Dus ik kom op de club en doe mijn tas open en ik zie twee linkerschoenen. Ik zweer het, echt twee linkerschoenen. Ik denk: oh mijn god, dit ga je toch niet menen."

Eenmaal geaard zag Dumfries hoe kundig zijn ploeggenoten worden. "Het afwerken van Edin Dzeko is, ongeacht zijn leeftijd, van een ander niveau. Hoe hij de ballen in de hoek kan leggen, is echt niet normaal. Arturo Vidal liet het zien met zijn tackles en zijn manier van 'Vidal zijn’' Bij Alexis Sanchez was het absurd om te zien hoe hij om zijn as heen draaide, die was echt de beste op de training."

Een paar jaar geleden speelde Dumfries nog bij de amateurs van BVV Barendrecht. Hij wist toen al dat hij de top wilde halen. "Ik schreef alles wat ik wilde bereiken op en ook hoe ik het wilde bereiken. Ik schreef het op mijn muur. Seizoen 2021-2022: deze club, seizoen 2022-2023: deze club en het Nederlands elftal, seizoen 2023-2024: deze club. Dit was nog in mijn periode bij BVV Barendrecht. Na Barendrecht plande ik om één jaar bij Sparta te gaan spelen. Daarna wilde ik naar Feyenoord, want dat was in de buurt. Dat liep ik na een jaar mis, daar ben ik nog steeds boos over. Ik ben nog steeds boos over het feit dat ik na een jaar Sparta niet naar een topclub ben gegaan. Ik had toch even wat langer nodig."