'Ajax op keepersjacht: Amsterdammers hoopten op Club Brugge-uitblinker Mignolet'

'Ajax op keepersjacht: Amsterdammers hoopten op Club Brugge-uitblinker Mignolet'

16-10-2022 07:14
54

Ajax lijkt afgelopen zomer pogingen te hebben gewaagd voor meerdere keepers. Volgens Het Laatste Nieuws was ook Simon Mignolet in beeld, maar Club Brugge wilde hem niet laten gaan.

Tijdens de zomer werd al bekend dat Napoli interesse toonde, maar nooit met een concreet bod kwam. Meer clubs zaten echter op het vinkentouw voor Mignolet. Zo weet Het Laatste Nieuws dat Ajax en Manchester United op de komst van de 34-jarige Rode Duivel hoopten.

Trainer Alfred Schreuder van de Amsterdammers werkte bij Club Brugge al met Mignolet samen. Hij beschikt momenteel over Remko Pasveer, Maarten Stekelenburg en Jay Gorter. Die eerste twee raken echter op leeftijd en laatstgenoemde zakte door het ijs in het duel om de Johan Cruijff Schaal met PSV. In Spanje werd al gemeld dat Ajax de pijlen had gericht op Valencia-doelman Giorgi Mamardashvili. De komst van Odysseas Vlachodimos (Benfica) werd afgekeurd door de raad van commissarissen.

Mignolet bleef bij Club Brugge en verlengde zijn contract tot medio 2026. Hij wordt dit seizoen als drijvende kracht gezien achter het succes in de Champions League. De Belgische kampioen is al zeker van een plek in de achtste finales en de Belgische sluitpost hield in de eerste vier groepsduels de nul. Club Brugge nam hem in 2019 over van Liverpool.