Slot wilde Clasie weer naar Feyenoord halen: 'Maar handen niet massaal op elkaar'

Slot wilde Clasie weer naar Feyenoord halen: 'Maar handen niet massaal op elkaar'

16-10-2022 07:43
35

Jordy Clasie neemt het met AZ op tegen zijn oude liefde Feyenoord, maar hij had ook zomaar voor de Rotterdammers aan de aftrap kunnen staan. Voormalig technisch directeur Frank Arnesen polste hem in 2021 voor een terugkeer in De Kuip, al was de aanbieding bescheiden.

Arne Slot had destijds net het stokje overgenomen van Dick Advocaat en kan zich de interesse in Clasie nog herinneren. "Al vraag ik mij af of wij hem ook officieel een aanbieding hebben gedaan", zegt de trainer tegen het Algemeen Dagblad. "Maar iedereen weet dat ik een fan van de voetballer Jordy Clasie was en nog steeds ben. Toen ik trainer van AZ was, haalde ik hem al naar Alkmaar. Zijn tweede periode in de Kuip was toen geen succes geworden."

In Alkmaar groeide Clasie weer naar zijn oude niveau. "Misschien wel beter dan hij ooit was? Dat zou kunnen, hij laat het in elk geval keer op keer zien", stelt Slot, die weet dat een derde periode van de controleur bij Feyenoord niet breed werd gedragen. "Nee, daar gingen de handen toen niet massaal voor op elkaar. Dat had te maken met het feit dat zijn tweede periode bij de club geen succes was geworden. Hij was gewoon niet echt fit geweest."

Clasie is nu echter van grote waarde voor AZ, waar hij de regisseur is. "Clasie speelt weer zoals in zijn beste jaren bij Feyenoord", vindt ook Willem van Hanegem. "Hij voetbalt zo makkelijk, heeft hij altijd gehad. Jordy was al slim, maar de ervaring heeft hem nog slimmer gemaakt. Oranje en het WK? Ik zou hem er bij nemen. In deze vorm past hij er prima tussen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie