Slot nog zoekende bij Feyenoord: 'Ik schrok ook een beetje van Marcos López'

Slot nog zoekende bij Feyenoord: 'Ik schrok ook een beetje van Marcos López'

16-10-2022 09:17
67

Mario Been steekt de loftrompet over Orkun Kökcü. De analist hoopt dat de aanvoerder Feyenoord ook in de Eredivisie-topper tegen AZ bij de hand kan nemen. Niet op alle posities heeft coach Arne Slot het echter zo goed voor elkaar.

"Slot heeft gewoon nog niet de ideale elf gevonden. Voorin blijft hij wisselen en kijken wat het beste werkt", zegt Been in De Telegraaf. Het is niet het enige probleem voor Feyenoord. "Nee, want ik schrok ook een beetje van Marcos López als linksback. Het enige dat ik kan zeggen is dat hij van alle jongens die daar geprobeerd zijn misschien de beste is. Rasmussen, Hancko, Hartman, Björkan, wie heeft daar niet gespeeld. Maar Lopez was niet best."

Kökcü maakte wel een goede indruk in het Europa League-duel met FC Midtjylland. "Ik ben heel benieuwd of Orkun Kökcü na zijn goede optreden in de Europa League nu ook in staat is Feyenoord naar een hoger niveau te tillen tegen AZ", aldus Been. "Want dat zal nodig zijn. Hij maakte tegen FC Midtjylland een enorm gedreven indruk. Zo gedreven dat ik de gele kaart die hij kreeg van die Sloveense arbiter, al van ver zag aankomen. Maar dat zit nu eenmaal een beetje in zijn temperament."

Been is desondanks lovend. "Hij eiste elke bal op en dat vond ik kenmerkend. Hij was echt een speler die de leiding wilde nemen. Met links en rechts gaf hij passes. Daarom gaat daar de sleutel liggen, juist tegen 'onze' Clasie en Tijjani Reijnders kan hij het laten zien."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie