Rasmussen hoopt als tien of rechtsbuiten op Ajax-kans: 'Dan komt het vanzelf'

Rasmussen hoopt als tien of rechtsbuiten op Ajax-kans: 'Dan komt het vanzelf'

16-10-2022 09:38
36

Christian Rasmussen houdt vertrouwen in een doorbraak bij Ajax. De negentienjarige Deen vindt dat hij zich goed ontwikkelt bij de Amsterdamse beloften.

In gesprek met Inside Ajax op Ziggo Sport somt Rasmussen zijn kwaliteiten op. "Ik omschrijf mezelf als een speler met veel kwaliteiten. Ik ben sterk, maar ook snel. Vaak zijn sterke spelers niet zo snel. Ik heb het allebei. Ik ben ook slim en goed aan de bal. Mijn spelinzicht is goed. Ik ben goed in het vinden van mijn teamgenoten", laat de aanvaller weten.

Wedden

Meer odds

"Ik speel al mijn hele leven als rechtsbuiten, dus daar voel ik me comfortabel", gaat Rasmussen verder over zijn favoriete positie. "De laatste wedstrijden speel ik vaak als nummer tien. Daar heb ik bij Denemarken ook gespeeld, dus daar voel ik me ook op mijn gemak. Hier bij Jong Ajax heb ik ook vaak als spits gespeeld. Maar ik denk dat mijn beste positie rechtsbuiten of nummer tien is."

Rasmussen zegt bij Jong Ajax veel te leren van trainer John Heitinga. "Hij was en is heel belangrijk voor me. Toen ik bij O17 speelde, was hij trainer van O19. Ik weet nog dat, als ik af en toe meetrainde, hij me altijd pushte. Hij schreeuwde soms tegen me, maar het was altijd met een goede reden. Hij heeft me veel geholpen om de persoon te worden die ik nu ben. Hij gelooft in mij en ik in hem. We zijn een goede match."

Het moet leiden tot een doorbraak in Ajax 1. Rasmussen maakte de afgelopen jaren al indruk tijdens de voorbereiding, maar een kans in het eerste elftal kwam er nog niet. "Ik moet eerst mijn kwaliteiten laten zien bij Jong. Daarna hoop ik mijn kans te krijgen bij Ajax 1, die moet ik dan grijpen. Als ik constant presteer bij Jong komt mijn kans vanzelf."