'Het is altijd wat met Joey Kooij, niet het type dat luistert en dat is irritant'

'Het is altijd wat met Joey Kooij, niet het type dat luistert en dat is irritant'

16-10-2022 11:12 Laatste update: 12:22
55

Fortuna Sittard-linksback George Cox probeert nog enigszins op zijn tong te bijten na het Eredivisie-duel met RKC Waalwijk. De 24-jarige Engelsman heeft geen goed woord over voor scheidsrechter Joey Kooij.

De leidsman werd diep in blessuretijd door de VAR naar het scherm geroepen vanwege een vermeende overtreding op Burak Yilmaz. De Fortuna-fans sloegen elkaar al op de schouders, maar tot veler verbazing oordeelde Kooij dat het geen strafschop was. Het bleef daardoor 0-0.

"Ik heb de beelden niet teruggezien, maar andere jongens in de kleedkamer waren luid en duidelijk", reageert Cox in gesprek met Voetbal International. "Zelf stond ik vlakbij de situatie met Burak. Ik zag wat er gebeurde. Hij werd overduidelijk aan zijn shirt getrokken. De VAR vond het kennelijk genoeg voor een strafschop, anders had de scheidsrechter niet op het schermpje hoeven te kijken. Maar met deze gast hebben we al verschillende keren gedoe gehad. Het is altijd wat. Hij is… Ik moet uitkijken wat ik zeg. Hij is dol op kaarten uitdelen, dat sowieso."

Dat Kooij niet valt te vergelijken met de arbiters in Engeland, vindt Cox tot daar aan toe. "Waar ik meer moeite mee heb, is dat hij nogal arrogant overkomt. Voor spelers is hij onbenaderbaar. Met andere scheidsrechters kun je nog af en toe een gesprekje voeren als er iets gebeurt op het veld. Maar hij is niet het type dat luistert. En dat is irritant. Maar je weet wat je krijgt als hij komt fluiten: als speler heb je je maar aan hem aan te passen. Hoe moeilijk dat soms ook is."