Arnesen wuift Ajax-vraag weg: 'Ze moeten uitspreken dat ze geloven in Hamstra'

Arnesen wuift Ajax-vraag weg: 'Ze moeten uitspreken dat ze geloven in Hamstra'

16-10-2022 11:56
39

Frank Arnesen vindt het niet nodig dat zijn naam in verband wordt gebracht met Ajax. De Deense technisch directeur predikt geduld in Amsterdam, waar technisch manager Gerry Hamstra onder vuur ligt.

Arnesen vertrok aan het begin van de zomer bij Feyenoord, waardoor hij zijn handen vrij heeft. Nu Ajax in onrustig vaarwater zit valt zijn naam bij zijn oude club. De Deen vindt dat niet nodig. "Ajax is aan het opbouwen, met Hamstra en Huntelaar. We zijn zo opportunistisch in de voetbalwereld, daar word ik soms gek van. Een half jaar geleden was alles fantastisch bij Ajax. Nu verliezen ze een paar wedstrijden en is er paniek in de tent", zegt hij bij Goedemorgen Eredivisie.

"Ajax moet blijven wat Ajax is", gaat Arnesen verder. "Ze moeten sterk zijn, samen met de mensen die erachter staan. Ze moeten uitspreken dat ze geloven in Hamstra. Alles wordt erbij gehaald. Dat ze niet luisteren naar de scouts bijvoorbeeld. Twee maanden geleden werd er niets bijgehaald. Toen wonnen ze met 4-0 van Rangers FC, nu kunnen de spelers er niets meer van."