Zieke Van Crooij wel op de bank bij Sparta: 'Hij is 5 kilo afgevallen in een week'

16 oktober 2022 om 12:19

Vito van Crooij staat zondag niet in de basiself van Sparta voor de wedstrijd tegen NEC. De aanvaller is de hele week ziek geweest en daar heeft hij veel last van gehad afgelopen week. De hele week heeft Van Crooij niet kunnen trainen.

"Na onze laatste wedstrijd is hij in de kleedkamer eigenlijk al ziek geworden", vertelt trainer Maurice Steijn voor aanvang van de wedstrijd tegen ESPN. "Hij heeft de hele week niet kunnen trainen en hij is vijf kilo afgevallen in die week. Hij was er echt heel slecht aan toe. Hij was er gisteren weer op de training, maar in overleg met de medische staf hebben we wel besloten om hem in ieder geval niet te laten starten."

Verder heeft Sparta nog meer personele problemen. Ook Younes Namli en Shurandy Sambo zijn afwezig bij de Rotterdammers. "We moeten kijken wat we vandaag kunnen doen met een voorhoede die nog niet vaak samen heeft kunnen spelen. Wij willen natuurlijk wel hoog druk zetten, maar ik weet niet hoe dat uitpakt. Jonathan de Guzman is wel degene die aanstuurt wanneer er druk wordt gezet."

Sparta is op dit moment terug te vinden op de zesde plaats in de Eredivisie. Tegenstander NEC staat op de elfde plek. De Nijmegenaren speelden al zeven keer op rij gelijk in de Eredivisie