Lijnders vol lof over pupil bij Liverpool: 'Hij is één van de besten ooit'

Lijnders vol lof over pupil bij Liverpool: 'Hij is één van de besten ooit'

16-10-2022 12:54
10

Pepijn Lijnders is trots op de huidige vorm van Roberto Firmino bij Liverpool. De Braziliaan kan niet altijd op een basisplek rekenen, maar eerder deze week was hij een van de uitblinkers in de wedstrijd tegen Rangers FC.

"Mijn respect voor hem kan echt niet groter zijn", vertelt Lijnders over Firmino tegenover The Athletic. "Hij is een valse negen van wereldklasse. Op die positie is hij één van de besten ooit. Hoe kun je aan iemand twijfelen die altijd alles geeft voor het team en speelt met zijn hart. Wij hebben nooit aan hem getwijfeld. Hij vertegenwoordigt ons team met zijn techniek, dreiging en dapperheid."

Firmino is niet altijd basisspeler in het team van Jürgen Klopp, maar de laatste weken laat de Braziliaan het beste van zijn spel zien. Afgelopen woensdag was hij samen met Mohamed Salah de absolute uitblinker in de wedstrijd tegen Rangers FC. Firmino maakte in de eerste helft twee doelpunten en gaf een assist, de Egyptenaar scoorde in het tweede bedrijf een hattrick binnen zes minuten. Zondag speelt Liverpool de topper tegen Manchester City in eigen huis.