VP's Elftal van de Week: kwartet voor PSV, Ajax en Feyenoord ook van de partij

VP's Elftal van de Week: kwartet voor PSV, Ajax en Feyenoord ook van de partij

17-10-2022 10:00 Laatste update: 10:06
64

PSV is met vier spelers hofleverancier voor VP's Elftal van de Week. Ook de nieuwe koploper Ajax, Feyenoord, FC Twente, sc Heerenveen, Vitesse en Go Ahead Eagles zijn van de partij.

Andries Noppert (sc Heerenveen)
"Ik deed alles goed en juichte al een beetje, maar hij pakt 'm gruwelijk uit de hoek", zei Finn Stokkers na Go Ahead Eagles-Heerenveen over een redding van Noppert. Aan de Friese doelman lag het zéker niet in Deventer.

Bas Kuipers (Go Ahead Eagles)
Vol emoties meldde Kuipers zich bij ESPN: de vader van de verdediger kreeg afgelopen woensdag tot twee keer toe een hersenbloeding, 'waarvan de laatste voor hem fataal is geweest'. Toch speelde Kuipers, voor zijn vader. Indrukwekkend.

Gernot Trauner (Feyenoord)
Met de aanvoerdersband om zijn arm was Trauner op geen fout te betrappen tegen AZ. De Oostenrijkse verdediger is en blijft één van de beste verdedigers die de Eredivisie rijk is.

Ki-Jana Hoever (PSV)
Vijftien minuten had Hoever nodig om zich in VP's Elftal van de Week te spelen. De bekritiseerde PSV'er gooide eindelijk de schroom van zich af en leverde twee piekfijne assists op mede-invaller Anwar El Ghazi.

Sondre Tronstad (Vitesse)
Vitesse had de zege al binnen, maar de vreugde-explosie van Tronstad na zijn 3-0 zei veel. De aanjager op het middenveld trok de Arnhemse kar in Leeuwarden, zoals hij dat vorig seizoen al zo vaak deed.

Erick Gutiérrez (PSV)
PSV heeft de weg naar boven gevonden en Gutiérrez speelt daarin een sleutelrol. De Mexicaan zorgt voor de broodnodige stabiliteit op het Eindhovense middenveld. Ruud van Nistelrooij ziet nu ook in wat Roger Schmidt vorig seizoen al doorkreeg.

Orkun Kökcü (Feyenoord)
Als aanvoerder zonder regenboogband kreeg hij een stortvloed aan kritiek over zich heen, maar Kökcü leidde Feyenoord stoïcijns naar de overwinning op AZ. Vooral het eerste uur van zijn optreden was imponerend.

Xavi Simons (PSV)
Ook de spelers van FC Utrecht weten nu hoe goed Simons is. De negentienjarige openbaring van het seizoen was ongrijpbaar en bekroonde zijn goede spel met twee doelpunten. De publiekswissel kwam hem toe.

Ricky van Wolfswinkel (FC Twente)
Twee assists en een goal, daar kun je mee thuiskomen. Het werd tijd ook, want Van Wolfswinkel scoorde sinds de tweede speeldag van de Eredivisie niet meer voor subtopper Twente.

Brian Brobbey (Ajax)
Ajax won met 7-1 en Brobbey werd in de blessuretijd uitgeroepen tot man of the match. De twintigjarige aanvaller was gebrand om Alfred Schreuder te laten zien dat hij elke wedstrijd aan de aftrap moet staan.

Guus Til (PSV)
Het was ondermaats tegen FC Zürich, in een rol die hem niet leek te passen. In het overtuigend gewonnen duel met FC Utrecht was het een ander verhaal. Met twee goals had Til een groot aandeel in de 6-1 zege.