Ook El Yaakoubi speelt niet met regenboogband: 'Hoop dat dit gerespecteerd wordt'

Ook El Yaakoubi speelt niet met regenboogband: 'Hoop dat dit gerespecteerd wordt'

16-10-2022 22:20 Laatste update: 22:21
313

Net als Orkun Kökcü speelde Redouan El Yaakoubi deze week niet met de One Love-aanvoerdersband. De captain van Excelsior koos voor een band met drie keer het woord 'respect' erop. Voor de camera van ESPN doet El Yaakoubi zijn verhaal.

Alle aanvoerders dragen in de tiende speelronde van de Eredivisie een regenboogaanvoerdersband. Daarmee ondersteunen zij initiatieven in het kader van de jaarlijkse Nationale Coming Out Dag. El Yaakoubi deed vorig seizoen mee aan het initiatief, nu koos hij voor een andere speciale band. "Laat ik voorop stellen dat ik het heel belangrijk vind dat iedereen zichzelf is", begint El Yaakoubi, als het over zijn band gaat. "Iedereen mag er zijn, daar sta ik ook voor. Ik wil de boodschap alleen nog krachtiger en allesomvattend maken."

"Ik vind dat we respect moeten hebben voor iedereen, ook voor mensen die hier misschien iets anders tegenaan kijken", gaat de verdediger verder. "Vorig jaar droeg ik de regenboogband inderdaad wel, maar toen was er ook al discussie over. Deze keer ben ik op mijn strepen gaan staan. Wij als aanvoerders hebben er ook een keuze in. Ik hoop dat de wereld dat respecteert van mij, dat ik daar ook mijn normen en waarden in heb. Dat neemt niet weg dat iedereen er mag zijn."

Dat ook Kökcü niet met de regenboodband speelde bij Feyenoord, had geen invloed op de keuze van El Yaakoubi. "Nee, zeker niet. Ik heb hier de afgelopen dagen al over nagedacht. Ik wil de boodschap dus krachtiger maken, omdat ik denk dat het gaat om elkaars normen en waarden. Er zijn heel veel problemen in de wereld en veel meer onderwerpen zijn onderbelicht. Neem armoede als voorbeeld, daar zouden we als spelers ook iets voor kunnen doen. Het woord respect staat op één, dat is de kern. Ik ondersteun dit initiatief op mijn manier."