Verdrietig nieuws voor Go Ahead-aanvoerder Kuipers: vader is overleden

Verdrietig nieuws voor Go Ahead-aanvoerder Kuipers: vader is overleden

17-10-2022 18:34 Laatste update: 19:28
41

De vader van Go Ahead Eagles-aanvoerder Bas Kuipers is overleden. Dat meldt de oom van de verdediger, de bekende astronaut André Kuipers. De vader van Kuipers kreeg eerder deze week twee hersenbloedingen en dat vertelde hij in een emotioneel interview.

"Na heftige dagen afscheid moeten nemen van mijn jongere broer Peter", vertelt de astronaut op zijn Twitter. "Zijn hersenen hielden er mee op, maar hij leeft door in het hoofd van velen." Bas Kuipers besloot ondanks de problemen rondom zijn vader alsnog te voetballen tegen SC Heerenveen zaterdag. Go Ahead Eagles speelde met 1-1 gelijk tegen de Friezen.

Na de wedstrijd gaf Kuipers zichtbaar geëmotioneerd een interview bij ESPN over de situatie rondom zijn vader. "Hij heeft eerder deze week twee hersenbloedingen gehad en die laatste is hem fataal geworden. Zijn lichaam is er nog wel, maar zijn hersenen doen het niet meer. Het is voor mij een pittige week geweest, maar uit zo’n wedstrijd haal ik weer veel kracht. Daarom ben ik hier ook. Mijn vader was ook een groot fan van Go Ahead Eagles. Hij vond het geweldig om hier te komen kijken."