Spitsenstrijd Feyenoord, maar Perez, Kwakman en Kieft unaniem: 'Speelt echt goed'

Spitsenstrijd Feyenoord, maar Perez, Kwakman en Kieft unaniem: 'Speelt echt goed'

18-10-2022 13:14
55

Danilo blies de spitsenstrijd bij Feyenoord zondag nieuw leven in met een schitterende treffer in de Eredivisie-topper tegen AZ. Toch hebben ESPN-analisten Kees Kwakman en Kenneth Perez een lichte voorkeur voor Santiago Gimenez. Zij krijgen bovendien bijval van Jan Boskamp en Wim Kieft.

"Dat échte spits zijn, zie je bij Gimenez wel. Dat bevalt mij wel. Daar zit toch echt wel wat in. Het is een leuke speler om naar te kijken", verklaart Kwakman bij Dit Was Het Weekend. Perez vult aan: "Ik houd ervan hoe hij beweegt in de zestien. Dan zie je wel dat hij een heel geslepen spits is. Nu moet hij natuurlijk wel gaan scoren als hij in de basis staat. Daar sta je ook voor als spits. Maar Danilo is toch iemand die meer weg beweegt van de zestien. Ik heb een kleine voorkeur voor Gimenez."

Wedden

Meer odds

Ook Boskamp en Kieft zijn te spreken over het optreden van de Mexicaan tegen AZ. "Gimenez deed het voorin echt goed. Hij scoort niet, maar hij speelt echt goed", stelt het Feyenoord-icoon bij Vandaag Offside. "Die vind ik heel goed", benadrukt ook de oud-spits. "Hij wordt alleen niet goed benut vanaf de flanken. Je ziet heel vaak dat hij in de zestien aanspeelbaar is. Als hij de bal krijgt neemt hij hem vaak goed aan met de rug naar de goal en schermt hij de bal goed af. Het vervolg moet alleen nog beter."