'Arrogante' Buijs krijgt trap na: 'Mechelen was een ontgoocheling'

18 oktober om 14:46

Het ontslag van Danny Buijs bij KV Mechelen komt niet uit de lucht vallen. Dat stelt Franky Van der Elst, die bijzonder kritisch is op de Nederlandse trainer.

Buijs ging afgelopen zomer aan de slag in België, maar maandag werd hem al na twaalf wedstrijden de wacht aangezegd. Van der Elst begrijpt dat Malinwa de voormalig oefenmeester van FC Groningen heeft vervangen door assistent Steven Defour. "Ik vind die beslissing verdedigbaar", vertelt de 86-voudig Rode Duivel bij Extra Time. "Mechelen is al sinds het begin één van de ontgoochelingen van het seizoen."

Van der Elst was bovendien niet onder de indruk van het werk van Buijs. "Ik vond ook dat Buijs wat moeilijkheden had met de verschillende systemen, ook qua aantal verdedigers en dergelijke. Het werkte soms van geen kant. Hij heeft naar mijn gevoel nooit het juiste kunnen vinden voor dit spelersmateriaal."

Dat waren volgens de oud-speler van Club Brugge niet de enige minpunten van de veertigjarige Nederlander. "Hij heeft het niet goed gedaan. Ik mag toch streng zijn? Drie keer gewonnen, het op twee na meeste goals tegen en zijn houding langs de lijn was een aantal keren echt arrogant", besluit Van der Elst.