Buijs moet alweer weg: "Sommigen zullen misschien blij zijn met mijn vertrek"

18 oktober om 15:42

Danny Buijs baalt van zijn ontslag bij KV Mechelen. De Belgische laagvlieger besloot de trainer maandag na twaalf competitiewedstrijden op straat te zetten.

Mechelen staat dertiende, drie punten boven hekkensluiter Zulte-Waregem. Een reeks van drie opeenvolgende nederlagen was de druppel voor de clubleiding, "Als je weinig wint, weet je dat er dingen op gang komen. Zo gaat dat nu eenmaal in topsport", reageert Buijs tegenover de Gazet van Antwerpen.

De oud-trainer van FC Groningen bouwde nooit veel krediet op tijdens zijn eerste avontuur in het buitenland. "Er was voor mij in deze periode weleens sprake van onrust of wrijving. We pakten niet veel punten en we zaten met veel blessures. Soms is er ook niet echt één bepaalde reden waarom iets fout loopt. Het kunnen ook meerdere dingen bij elkaar zijn. Misschien denk ik later nog wel van: Dat had ik toen beter anders gedaan."

Dat niet alle spelers op één lijn met hem op één lijn zaten, ontkent Buijs niet. "Sommigen zullen misschien blij zijn met mijn vertrek, want dan komen ze misschien meer aan spelen toe. Anderen zullen het dan weer jammer vinden. (...) Nu neem ik in ieder geval de tijd om even te rusten en alles te verwerken, want daar was weinig tijd voor toen ik vertrok bij Groningen en begon bij Mechelen."