Ten Hag ziet Van de Beek terugkeren en gaat in op geïrriteerde Ronaldo

Ten Hag ziet Van de Beek terugkeren en gaat in op geïrriteerde Ronaldo

18-10-2022 19:02
14

Erik ten Hag heeft een boekje opengedaan over de situatie van Donny van de Beek. De middenvelder kampt sinds september met een blessure maar zal later deze week weer aansluiten bij de groepstraining van Manchester United.

Ten Hag stond dinsdag in aanloop naar het treffen met Tottenham Hotspur van woensdagavond de pers te woord en ging daarbij uitgebreid in op de ziekenboeg van The Mancunians. Zo hervat Van de Beek later deze week de training. Minder goed nieuws is er over Anthony Martial. De spits, die in het uitduel met Everton (1-2 winst) een rugblessure opliep, heeft nog teveel last en kan woensdag niet in actie komen. 

Christian Eriksen is weer op de weg terug. Of hij het treffen met Spurs gaat halen, zal blijken op de wedstrijddag. Ten Hag ging ook in op Cristiano Ronaldo, die zondag opzien baarde door in het duel met Newcastle United (0-0) duidelijk te laten blijken niet blij te zijn met zijn wissel. "Ik denk dat er geen een speler is die blij is als hij gewisseld wordt, en zeker Ronaldo niet. Zolang dat op een vrij normale manier wordt geuit, heb ik daar geen problemen mee", aldus de oefenmeester.

De aftrap tussen United en Spurs is woensdag om 21.15 uur. Ten Hag heeft veel respect voor collega-manager Antonio Conte. "Hij is een fenomenale manager. Hij heeft veel prijzen gewonnen, onder meer titels in de Premier League en in de Serie A. Je ziet zijn invloed op een elftal terug. Dat is een groot compliment waard."