'Makkelijkste zou Europa League of Conference League zijn, maar alles geven'

'Makkelijkste zou Europa League of Conference League zijn, maar alles geven'

19-10-2022 07:53 Laatste update: 13:07
38

Giovanni van Bronckhorst kan met Rangers FC niet meer overwinteren in de Champions League, maar wil desondanks alles geven. Woensdag staat eerst een wedstrijd in de Schotse beker op het programma.

Met nog twee wedstrijden te gaan in de Champions League kan Rangers niet meer overwinteren. "Vorig seizoen deden we het heel goed in Europa, maar we moesten ons ook concentreren op de competitie. Dat is dit jaar ook zo. Het is een groot niveauverschil waar we mee te maken hebben. Je wilt meedoen en alles geven om de gevraagde niveaus te bereiken", zegt Van Bronckhorst in Schotse media.

"Het gemakkelijkste voor ons is om gewoon in de Europa League of Conference League te spelen, omdat de tegenstand minder is dan waar we nu mee te maken hebben, maar dat is niet wat je wilt als een topspeler of een manager die met de besten wil concurreren", zegt hij.

Tegen Dundee United kan Rangers aan het zelfvertrouwen werken. "Het is een van de twee bekers in Schotland en het is zilverwerk. Het is een heel belangrijke binnenlandse bekercompetitie. De verwachting is hier al jaren. Zelfs als speler was de eerste beker die ik won in 1998 de League Cup, het is belangrijk om alles te geven in elke competitie waarin je speelt."