Manchester United wint oppermachtig en pakt belangrijke punten tegen Spurs

19-10-2022 23:03 Laatste update: 23:29
115

Manchester United heeft woensdagavond afgerekend met Tottenham Hotspur. De ploeg van manager Erik ten Hag won overtuigend van de mannen van Antonio Cote, waardoor ze dichterbij de Enelse top komen. Door goals van Fred en Bruno Fernandes werd het 2-0 op Old Trafford.

Ten Hag begon de wedstrijd met bijna dezelfde spelers die ook zondag tegen Newcastle United in de basis stonden. Alleen Marcus Rashford kreeg woensdagavond de voorkeur in de spits boven Cristiano Ronaldo. Dat betekende dat ook Tyrell Malacia de wedstrijd vanaf de bank begon. Luke Shaw startte als linksback. oud-Ajacieden Antony en Lisandro Martínez begonnen wel in de basiself van Ten Hag. Tottenham Hotspur begon de wedstrijd met superduo Harry Kane en Heung-Min Son in de spits.

In de openingsfase van de wedstrijd was het vooral Manchester United dat de klok sloeg. De ploeg van Ten Hag kreeg veel kansen. Onder andere Antony begon erg sterk aan het duel en raakte al na tien minuten de paal. Na de beginfase werd Manchester United alsmaar dominanter en dominanter. Ze kregen een groot aantal kansen, maar doelman Hugo Lloris bleef zijn ploeg op de been houden. Ondanks het sterke optreden van de thuisploeg bleef de 0-0 op het scorebord tot aan het rustsignaal.

Na rust was Manchester United niet van plan om het rustiger aan te doen tegen de Spurs. Twee minuten na de hervatting kwam dan eindelijk de bevrijdende goal voor de thuisploeg. Een uitblinkende Antony zette de aanval via rechts op en bereikte Jadon Sancho. De Engelsman legde de bal klaar voor Fred, waardoor de Braziliaan kon uithalen. Het schot van de middenvelder werd aangeraakt, waardoor Lloris in de verkeerde hoek lag en kansloos was op de inzet.

De ploeg van Ten Hag ging daarna op zoek naar de bevrijdende tweede treffer en die kwam er in minuut 67. Bruno Fernandes bracht met een krullend schot in de kruising de verlossing voor Manchester United. De fans gingen andermaal uit hun dak en lieten Old Trafford op de grondvesten schudden. Manchester United bleef tot het laatste fluitsignaal de bovenliggende partij en won daardoor overtuigend van concurrent Tottenham Hotspur.

Door deze overwinning blijft Ten Hag blijft Ten Hag vijfde op de ranglijst van de Premier League. Ze staan, met een wedstrijd minder gespeeld, nu nog maar vier punten achter op de nummer drie Tottenham Hotspur. De achterstand op nummer vier Chelsea bedraagt slechts één punt.