Kozakken Boys met stomheid geslagen na penaltyserie: 'Ik dacht: wat doet hij nu?'

Kozakken Boys met stomheid geslagen na penaltyserie: 'Ik dacht: wat doet hij nu?'

20-10-2022 13:27
35

Kozakken Boys-trainer Scott Calderwood heeft woensdagavond na de bekerzege op Vitesse een 'leuk feest' gehad. De keuzeheer stond perplex aan de zijlijn, toen Kaj Ramsteijn aanlegde voor de beslissende strafschop.

Kozakken Boys nam de penalty's beter dan Vitesse, waardoor de Tweede Divisie-club verder bekert. De linksbenige Ramsteijn nam de laatste strafschop uit de serie met zijn rechterbeen. "Ja, ik snap nog steeds niet waarom hij het met rechts deed", vertelt Calderwood aan Nu.nl. Daags voor het bekerduel trainde Kozakken Boys op strafschoppen. Ook toen nam Ramsteijn de penalty al met zijn mindere been. "Ik dacht dat hij het misschien toch niet zo serieus nam."

Vitesse-speler Melle Meulensteen miste als enige vanaf elf meter, waardoor Ramsteijn de wedstrijd kon beslissen. "Ik zag Kaj zo achter de bal staan dat hij weer alleen met rechts kon schieten", herinnert Calderwood. "Ik dacht: wat doet hij nu? Maar vervolgens schoot hij de bal schitterend de kruising in. Dat maakt het verhaal nog bijzonderder."

Calderwood was pas om 4.00 uur thuis, na een 'leuk feest' bij Kozakken Boys. Een deel van de selectie was toen nog niet klaar met feesten. "Ze hebben het eerst op de club gevierd. En daarna in de snackbar van onze linksback Kevin Cornet. Die heeft 's nachts de tent opengegooid. Konden de spelers nog een hapje eten als jongens onder elkaar. Prachtig. Ik heb ze nu vier dagen vrij gegeven, dat verdienen ze."