Kritiek voor Ten Hag: 'Hij zou Ronaldo juist telkens moeten opstellen'

20 oktober 2022 om 13:50
Laatste update: 20 oktober 2022 om 14:38

Cristiano Ronaldo krijgt steun van oud-ploeggenoot Patrice Evra. De voormalig linksback van Manchester United twijfelt aan de keuze van Erik ten Hag om de Portugees te passeren tegen Tottenham Hotspur (2-0).

Marcus Rashford kreeg tegen Spurs de voorkeur in de punt van de aanval. Ronaldo kwam woensdagavond helemaal niet in de plannen van Ten Hag voor. De spits viel niet in en liep vlak voor tijd al mokkig naar de kleedkamer. "Ik zou met Ronaldo zijn begonnen", zegt Evra bij Amazon Prime. Eerder dit seizoen tegen Manchester City (6-3) zat Ronaldo ook negentig minuten op de bank. Ten Hag gaf destijds als uitleg dat hij Ronaldo niet bij een grote achterstand wilde inbrengen vanwege diens grootheid en het respect richting de Portugees.

"Als Ten Hag zijn karakter en grootsheid respecteert, zou hij hem juist iedere keer moeten opstellen", vervolgt Evra, die eraan twijfelt of de Nederlandse manager Ronaldo daadwerkelijk respecteert. Thierry Henry trapt op de rem. "Het is niet makkelijk voor Ten Hag. Hij denkt in teambelang en niet alleen aan Cristiano Ronaldo. Cristiano is onderdeel van het team, er zal een oplossing voor gevonden moeten worden."