Cambuur aangeslagen na 'stevig nieuws': 'Laatste weken werd het steeds moeilijker'

Cambuur aangeslagen na 'stevig nieuws': 'Laatste weken werd het steeds moeilijker'

20-10-2022 16:39
13

Het vertrek van Henk de Jong bij SC Cambuur hakt er in Leeuwarden in. Algemeen directeur Ard de Graaf spreekt van 'stevig nieuws'. Over de opvolging van De Jong kan hij nog niets zeggen.

De Jong nam om gezondheidsredenen al eerder tijdelijk afstand van de Cambuur-selectie. "In de zomer hebben we met elkaar afgesproken: we gaan ervoor, volle bak. We konden nog één keer beginnen en nog één keer stoppen. Helaas is het moment van stoppen nu gekomen", zegt De Graaf op de clubkanalen. "Dat is stevig nieuws voor de club, want Henk hoort bij Cambuur. Henk is Cambuur. Maar gezondheid gaat boven alles."

Voor de algemeen directeur kwam het nieuws niet geheel onverwacht. "Henk is vol energie weer begonnen in de zomer, maar je moet topfit zijn om trainer te zijn van een Eredivisie-club. Henk was niet topfit vorig jaar", vertelt hij. "Je zag het de laatste weken steeds moeilijker worden. "Hij verzamelde alle kracht om door te gaan, maar deze week trokken we de conclusie dat het niet goed meer was voor de gezondheid van Henk en daarmee ook niet voor de club."

Het besluit om te stoppen is in samenspraak genomen. "We hebben alles samen gedaan. We hebben heel veel overlegd met Henk, we hebben ook een geweldige werkrelatie met elkaar. Dan moet je dit met elkaar goed doen, aan de keukentafel, hoe vervelend het ook is", aldus De Graaf, die stelt dat de zoektocht naar een opvolger al begonnen is. "Al kan ik nog geen zinnig woord zeggen over hoe lang dat duurt."