Gakpo prijst Arsenal: 'Het hoge tempo dat zij laten zien is voor ons te lastig'

Gakpo prijst Arsenal: 'Het hoge tempo dat zij laten zien is voor ons te lastig'

20-10-2022 21:31
91

Cody Gakpo is realistisch na het verlies van PSV in de wedstrijd tegen Arsenal donderdagavond. De Eindhovenaren probeerden met man en macht een gelijkspel uit het vuur te slepen, maar in de zeventigste minuut liepen ze alsnog tegen een treffer van de thuisploeg aan.

"Het is geen schande dat je hier verliest", vertelt Gakpo na afloop van het duel tegenover Veronica. "We hebben er als team echt alles aan gedaan om hier een gelijkspel uit te slepen, maar dat is ons helaas niet gelukt. We hebben gestreden en ons doel was in ieder geval de nul houden. Maar als je kijkt naar de kwaliteiten die zij hebben en hoe makkelijk ze elkaar kunnen vinden, dan is het geen schande dat ons dat niet gelukt is."

Gakpo ziet ook dat PSV nog niet op het niveau zit dat Arsenal op dit moment al kan aantikken. "Zo’n hoog tempo als zij laten zien is voor ons nog te lastig. Je ziet direct dat wij daar nog stappen in moeten maken."

Gakpo stond afgelopen zomer nog in de belangstelling van meerdere Premier League-clubs. Voor hem was de wedstrijd tegen Arsenal de eerste keer dat de Engelse fans hem van dichtbij konden zien. "Dat geeft wel wat extra druk, maar ik heb hier mijn uiterste best gedaan om een resultaat te halen met PSV. Ik was nergens anders mee bezig."