Van Nistelrooij prijst uitblinker tegen Arsenal: 'Een genot om naar te kijken'

Van Nistelrooij prijst uitblinker tegen Arsenal: 'Een genot om naar te kijken'

20-10-2022 22:04 Laatste update: 22:48
134

Ruud van Nistelrooij heeft donderdagavond enorm genoten van het spel van Xavi Simons. De piepjonge aanvaller van PSV maakte een grote indruk op de oefenmeester van de Eindhovenaren.

"Xavi Simons is een bijzondere ja", vertelde de coach na afloop van het duel tegenover ESPN. "Hoe hij speelde op rechts, in de spits en daarna op tien was echt een genot om te zien. Samen met de ploeg om hem heen hebben ze gestreden en hij ging voorop. Hij heeft het met zijn negentien jaar geweldig gedaan vandaag. Zijn ontwikkeling de laatste maanden is enorm knap."

Van Nistelrooij zag niet alleen Simons als uitblinker bij de Eindhovenaren. Volgens de oefenmeester keepte ook doelman Walter Benítez een knappe wedstrijd tegen Arsenal. "Benítez heeft ons ook wel echt veel kunnen redden vandaag. Daar hebben we hem natuurlijk voor gehaald, maar hij keepte echt heel sterk vandaag. Het is jammer dat hij geen clean sheet kreeg als beloning."

PSV verloor uiteindelijk door een goal van Granit Xhaka in de zeventigste minuut. 23 oktober wacht de volgende wedstrijd voor de ploeg van trainer van Nistelrooij tegen FC Groningen. Vier dagen later komt Arsenal in Eindhoven op bezoek.