NAC boekt grootste zege van het seizoen, MVV klimt naar tweede plaats

22-10-2022 22:00
9

NAC Breda heeft zaterdag zijn grootste zege van het seizoen geboekt. De Brabanders maakten tegen FC Dordrecht een einde aan een moeizame periode: 0-3. MVV Maastricht versloeg Den Bosch en klimt naar de begeerde tweede plek in de Keuken Kampioen Divisie.

FC Dordrecht - NAC Breda 0-3
NAC Breda verloor zijn laatste drie competitieduels en boekte midweeks een last minute bekerzege op USV Hercules. Trainer Robert Molenaar voerde de nodige wijzigingen door en koos voor een 3-5-2 systeem, mede vanwege de vele blessures. Ook aan De Oude Krommedijk ging het niet vanzelf voor NAC. Ook zonder Feyenoord-huurling Aliou Baldé, die is opgeroepen voor Senegal O23, kreeg Dordrecht enkele goede kansen, maar Roy Kortsmit hield zijn doel schoon.

De Parel van het Zuiden was aan de andere kant een stuk effectiever. Na geblunder in de defensie van Dordrecht werd een kopbal van Odysseus Velanas nog voor de lijn weggehaald, maar Ezechiel Banzuzi was er snel bij: 0-1. In de tweede helft was Kortsmit opnieuw bij de les, waarna Jort van der Sande de score na 67 minuten verdubbelde. Tien minuten voor tijd maakte hij er met een fraai stiftje ook 0-3 van.

MVV Maastricht - FC Den Bosch 3-1
MVV is bezig aan een sterk seizoen en de Limburgers schoten ook zaterdag uit de startblokken tegen FC Den Bosch. Jarne Steuckers opende al na tien minuten de score. Ondanks grote kansen verzuimde de thuisploeg daarna afstand te nemen. De 2-0 viel pas vijf minuten voor rust via Koen Kostons. De Bosschenaren hadden via Evangelos Patoulidis wat terug kunnen doen, maar hij wist oog-in-oog met doelman Romain Matthys niet toe te slaan.

Na 67 minuten volgde de aansluitingstreffer alsnog. Victor van den Bogert bracht de spanning terug. Joey Konings en Faris Hammouti hadden zelfs de 2-2 op de voet, maar het vierde doelpunt van de avond viel aan de andere kant. Steuckers was trefzeker in de counter. Daardoor klimt MVV naar plek twee.