Oosting zag 'topspits' Brobbey wedstrijd beslissen: 'Dan kun je niks meer doen'

Oosting zag 'topspits' Brobbey wedstrijd beslissen: 'Dan kun je niks meer doen'

23-10-2022 11:17
76

RKC Waalwijk-trainer Joseph Oosting was tijdens de 1-4 nederlaag tegen Ajax onder de indruk van Brian Brobbey. De spits gebruikte bij de 1-3 op slimme wijze zijn sterke lichaam, waarna hij koel afrondde.

Ajax beleefde zaterdag allerminst een makkelijke avond in Waalwijk. De Amsterdammers kwamen pas na ruim een uur spelen op 1-3. Brian Brobbey, de maker van het doelpunt, zette daarbij ogenschijnlijk gemakkelijk directe tegenstander Shawn Adewoye van zich af. 

"Shawn is een enorm goede centrale verdediger. Hij leert hiervan. Dit gaat hem dit seizoen niet meer gebeuren. Maar ja, Brobbey is wel een topspits natuurlijk", aldus Oosting bij Goedemorgen Eredivisie. "Kijk maar eens hoe hij dat doet. Hij zet z’n arm over Shawn heen, bij z'n schouder. Dan kun je niks meer doen."

Ook analist en voormalig voetballer Marciano Vink zag de klasse van Brobbey. "Die gasten gebruiken hun lichaam en hun armen zó goed, als verdediger is dat heel moeilijk. Wanneer zit je kort, en wanneer kan je afstand nemen." De rechtspoot maakte even later ook nog de 1-4. Daarmee staat zijn teller nu op acht competitiedoelpunten.