LIVE-discussie: Xavi kiest voor derde keer op rij voor Frenkie in Barça-basis

LIVE-discussie: Xavi kiest voor derde keer op rij voor Frenkie in Barça-basis

23-10-2022 19:47
22

Frenkie de Jong staat zondagavond in de basis, als FC Barcelona het opneemt tegen Athletic Club. Het is de derde keer op rij dat Xavi Hernández op het middenveld een plaats inruimt voor de Oranje-international.

De Jong begon ook in de verloren Clásico tegen Real Madrid (3-1) en de gewonnen wedstrijd tegen Villarreal CF (3-0). Na dat laatste duel kreeg de Nederlander lovende kritieken. Zo schreven Spaanse media dat De Jong Barcelona samen met Robert Lewandowski op sleeptouw nam. Tegen Athletic ziet het middenrif van de Catalanen er anders uit dan tegen Villarreal. De Jong en Pedri behouden hun plek, Sergio Busquets speelt als controleur.

Tegen Villarreal stond De Jong voor de verdediging met Gavi en Pedri voor zich. Gavi start wel, als linksbuiten. Dat gaat ten koste van Ansu Fati, die op de bank begint. Het duel in Camp Nou begint om 21.00 uur.

De opstellingen:
FC Barcelona: Ter Stegen; Sergi Roberto, Koundé, Eric García, Balde; De Jong, Busques, Pedri; Dembélé, Lewandowski, Gavi
Athletic Club: Simón; De Marcos, Álvarez, Martínez, Berchiche; Zarraga, Vesga; Nico Williams, Herrera, Berenguer; Iñaki Williams