Van Hooijdonk verbaasd: niet Rensch, maar Nieuwkoop hoort in Oranje-selectie

Van Hooijdonk verbaasd: niet Rensch, maar Nieuwkoop hoort in Oranje-selectie

24-10-2022 10:11 Laatste update: 10:18
68

Het bevreemdt Pierre van Hooijdonk dat niemand in Nederland het heeft over Bart Nieuwkoop. De vleugelverdediger van Union Sint-Gillis had een plekje in de voorlopige WK-selectie verdiend, vindt de oud-spits.

Louis van Gaal heeft 39 spelers bij de voorselectie van Oranje gehaald, waaronder drie wingbacks voor de rechterkant: Denzel Dumfries, Devyne Rensch en Jeremie Frimpong. Van Hooijdonk verbaast zich over het feit dat Rensch wel en Nieuwkoop niet is geselecteerd.

"Rensch heeft een jaar geleden twintig minuten gespeeld bij Oranje toen hij niet speelde bij Ajax. Toen speelde hij als wingback, terwijl hij verder nooit als wingback speelt", wilde Van Hooijdonk tegen het einde van de Studio Voetbal-uitzending nog een punt maken.

"Nieuwkoop speelt al twee jaar lang alles. Vorig jaar is hij officieus kampioen geworden (Union Sint-Gillis eindigde in de reguliere competitie bovenaan, red.). Dat is een specialist op die positie. Rensch is geen specialist. Ik vind hem er bij Ajax ook niet uitspringen", aldus Pi-Air.