Botman blijft imponeren: 'Hij kan net zo goed worden als de beste PL-verdedigers'

Botman blijft imponeren: 'Hij kan net zo goed worden als de beste PL-verdedigers'

24-10-2022 11:10
29

Sven Botman verkeert in topvorm in afwachting van de definitieve WK-selectie van Oranje. De Nederlandse verdediger hield met Newcastle United zondag ook het gevreesde spitsenduo Harry Kane en Heung-min Son onder de duim. In Engeland klinkt opnieuw lof.

Hoewel Miguel Almiron de grote smaakmaker was tijdens de 1-2 zege van The Magpies in Londen, krijgt ook Botman weer veel complimenten. Onder meer The Times oordeelt dat het verschil groot was tussen de defensies van beide teams. 'Tottenham was niet overtuigend achterin, terwijl die van Newcastle sterk is. Fabian Schär en Sven Botman doen het uitstekend.' Net als van Sky Sports krijgt Botman van de krant een 7.

De lokale media zijn nog enthousiaster. The Chronicle geeft de oud-speler van Ajax, sc Heerenveen (huur) en Lille een 8. 'Enkele stijlvolle bijdragen. Hij is nu echt in vorm. Hij had belangrijke ingrepen', luidt het bondige commentaar. Ook The Shields Gazette beloont Botman met een 8. 'Sterk in de lucht en op de grond. Hij toonde zijn kracht tegen Harry Kane.'

Sky Sports-analist Jamie Redknapp is lyrisch en denkt dat Botman kan uitgroeien tot één van de beste Premier League-verdedigers ooit. Newcastle United betaalde afgelopen zomer 37 miljoen euro voor de Nederlander, die nu al niet meer weg te denken is uit de basis. "Die jongen van 22 jaar achterin, Botman. We hebben goede verdedigers gezien in de Premier League, maar hij heeft het vermogen om zo goed te worden als elk van hen. Hij is een echte leider, een geweldige aankoop."

Door de zege op Spurs klom Newcastle naar de vierde plaats in de Premier League. Botman kreeg ook na de topper tegen Manchester United al veel complimenten. Hij geeft daarmee ook zijn visitekaartje af aan bondscoach Louis van Gaal, die op 11 november zijn definitieve WK-selectie bekend moet maken.