De Mos haalt hard uit: 'Einde oefening, geen Philips Speeltuin Vereniging'

De Mos haalt hard uit: 'Einde oefening, geen Philips Speeltuin Vereniging'

24-10-2022 14:09 Laatste update: 16:20
138

Aad de Mos laat geen spaan heel van de PSV-defensie. In het bijzonder fileert de voormalig trainer Armando Obispo, die zondagmiddag tegen FC Groningen (4-2) een slechte beurt maakte.

Obispo kende een ongelukkige middag in het hoge noorden. Hij was direct betrokken bij twee van de vier tegendoelpunten. "Het is elke keer hetzelfde liedje", begint De Mos bij het Eindhovens Dagblad zijn tirade. "Iedereen weet dat ik groot fan ben van Obispo, maar hij heeft van verschillende coaches de kans gekregen... Voor mij is het einde oefening voor hem. Als je zo uitverdedigt en zo slecht in de concentratie zit..."

"Het is geen Philips Speeltuin Vereniging", vervolgt De Mos met gevoel voor cynisme. "Het is geen speeltuin bij PSV, het is topsportklimaat. Dit kan niet langer." De oud-trainer van onder meer Ajax en PSV had Obispo direct na diens fout gewisseld. "PSV kan niet zonder Érick Gutiérrez en Lange Gerrit (Jarrad Branthwaite, red.). Philipp Max is afgeschreven sinds de terugkeer van Mauro Júnior."

De Mos adviseert Ruud van Nistelrooij voor de komende week, waarin PSV donderdag Arsenal treft en drie dagen later NEC. "Het is heel simpel: Benítez, Mwene, Branthwaite, Ramalho, Mauro", somt hij de achterhoede op. "Het is zonde, dat je met dit middenveld en deze aanval de deksel op de neus krijgt."