'Barcelona maakt prioriteit van één positie en kijkt weer naar Ajax'

'Barcelona maakt prioriteit van één positie en kijkt weer naar Ajax'

25-10-2022 12:38
92

FC Barcelona denkt aan Edson Álvarez. Dat meldt SPORT dinsdag. De middenvelder van Ajax is in beeld om de nieuwe controleur van de Catalaanse grootmacht te worden.

Barça is vastbesloten om na het WK een verdedigende middenvelder aan de selectie toe te voegen. Sergio Busquets zit in de herfst van zijn carrière en loopt aan het einde van het seizoen uit zijn contract. Op zijn plaats maakt Frenkie de Jong de laatste tijd veel indruk, maar de clubleiding hoopt in januari opnieuw voor transfervuurwerk te kunnen zorgen.

Eén van de namen op het lijstje met 'controleurs die opvallen in Europa', is Álvarez. Dat schrijft SPORT. De verrichtingen van de Mexicaan (25) worden al het hele seizoen in de gaten gehouden, vooral tijdens de Champions League-wedstrijden van Ajax.

Ajax blokkeerde eind augustus nog een megatransfer van Álvarez naar Chelsea. Hoe de Amsterdammers in de winter tegenover een mogelijk vertrek van de WK-ganger staan, is nog niet bekend.

Barcelona wordt ook gelinkt aan Ibrahim Sangaré (PSV), Martin Zubimendi (Real Sociedad), Enzo Fernández (Benfica), Rúben Neves (Wolverhampton Wanderers), Youri Tielemans (Leicester City), Jorginho en N'Golo Kanté (beiden Chelsea). Neves zou op dit moment de beste papieren hebben voor een wintertransfer naar Camp Nou.