Sneijder ziet Schreuder ontploffen: 'Ik heb niet gezegd dat het feiten zijn'

Sneijder ziet Schreuder ontploffen: 'Ik heb niet gezegd dat het feiten zijn'

25-10-2022 13:12
47

Wesley Sneijder staat achter zijn harde woorden over Alfred Schreuder en zaakwaarnemer Milos Malenovic. Bij de geruchtmakende persconferentie na Ajax-Excelsior, nu ruim een week geleden, leek de trainer onder meer te refereren aan de kritiek van Sneijder.

Schreuder stak een enorme tirade af en verdedigde zich onder meer voor de reserverol van Brian Brobbey, de stemmingmakerij in de media en de hulp van Malenovic in de voorbije, 'extreme' transferzomer. "Ga je trainersdiploma's halen en ga niet op televisie onzin verkondigen, want je hebt er totáál geen verstand van", brieste de Ajax-trainer onder meer, zonder expliciet namen te noemen.

Sneijder voelt zich niet aangesproken. "Ik heb geluisterd, maar hij heeft toch niemand direct benoemd? Volgens mij waren er ook journalisten, bijvoorbeeld van De Telegraaf, die hetzelfde zeiden als ik (over de bemoeienissen van Malenovic, red.). "Het is mijn mening, het is iets wat ik heb gehoord. Maar ik heb niet gezegd dat het feiten zijn. Alleen als je erbij bent, weet je het zeker."

De recordinternational van het Nederlands elftal heeft alles 'van horen zeggen', vervolgt hij. "Maar wel van een betrouwbare bron. Het is gewoon wat ik zie. Zelfs een leek heeft het door." Toch vindt hij de uitbarsting van Schreuder wel logisch. "Maar dit was een beetje gemaakt, natuurlijk. Hij heeft thuis geoefend."