Nederlander Veldman moet club in crisis Anderlecht helpen: 'Geniet vertrouwen'

Nederlander Veldman moet club in crisis Anderlecht helpen: 'Geniet vertrouwen'

25-10-2022 15:55
5

Robin Veldman stapt op een moeilijk moment in bij Anderlecht, maar de jonge Nederlandse trainer kijkt uit naar de uitdaging in Brussel. Hij neemt voorlopig de honneurs waar na het ontslag van Felice Mazzu.

Anderlecht zit in diepe crisis. "Het is duidelijk dat dit een moeilijk moment is om in te stappen. Het eerste elftal draait niet goed, en als dat het geval is, dan lijdt de hele club daaronder. Het is wel mooi dat ik het vertrouwen geniet van de clubleiding. Los van deze job bij het eerste, wil Anderlecht voor lange tijd met me samenwerken. Ik ben dan ook blij met deze kans", reageert Veldman in Het Nieuwsblad.

De 36-jarige Veldman was bij de Belgische topclub trainer van het O23-elftal. Hij voelt zich klaar voor de nieuwe uitdaging. "Of ik 'm had verwacht? Ik heb de voorbije week geregeld de vraag gekregen of ik er klaar voor was. Niet vanuit de directie, maar vanuit mijn omgeving. En ja, ik ben er klaar voor. Tegelijk realiseer ik me goed dat het bijzonder is om via zo’n korte route de stap naar het eerste elftal van zo’n grote club te maken."

Veldman was in het verleden werkzaam in de jeugdopleiding van sc Heerenveen en Ajax, waar hij een jaar geleden werd opgehaald.