Plek in WK-voorselectie kwam voor Van de Ven als verrassing: 'Was zo van slag'

Plek in WK-voorselectie kwam voor Van de Ven als verrassing: 'Was zo van slag'

26-10-2022 10:14 Laatste update: 10:40
16

Louis van Gaal verraste afgelopen maandag door Micky van de Ven op te nemen in de voorselectie van Oranje voor het WK in Qatar. De verdediger van VfL Wolfsburg hield daar zelf totaal geen rekening mee.

Van de Ven kreeg het nieuws een dag voor het duel tussen Wolfsburg en Bayer Leverkusen (2-2) te horen. "Het was voor mij ook echt schrikken. Ik was zo van slag. Het was mijn eerste oproep en dan meteen voor een WK-selectie, dat is natuurlijk top", aldus de 21-jarige Van de Ven in gesprek met NH Nieuws.

De linkspoot, die dit seizoen al elf competitieduels voor zijn club speelde, heeft nog geen contact gehad met de bondscoach. "Misschien komt dat nog, misschien niet. Ik zie wel hoe het gaat." Van de Ven erkent dat het lastig wordt om een plekje af te dwingen in de definitieve selectie. "Als je naar die lijst kijkt… Ik denk dat Nederland qua verdediging echt een heel stabiel land is, met spelers als Nathan Aké, Virgil van Dijk, Matthijs de Ligt en Stefan de Vrij."

Op 11 november velt Van Gaal zijn laatste oordeel. Voordat dat zover is, speelt de international van Jong Oranje nog tegen respectievelijk VfL Bochum, FSV Mainz en Borussia Dortmund.