Bogarde krijgt geen eer van zijn werk bij Ajax: 'Daar zie je niets meer van terug'

27 oktober 2022 om 12:15

Winston Bogarde was jarenlang assistent-trainer bij Ajax, tot hij vorig jaar te horen kreeg dat zijn tijd bij het eerste elftal erop zat. Woensdagavond was hij als analist terug in de Johan Cruijff Arena en hij zag een aantal dingen fout gaan bij Ajax.

"De afgelopen twee jaar waren wij iedere dag bezig met de restverdediging", vertelt Bogarde bij RTL over de focuspunten in zijn periode bij de Amsterdammers. "De onderlinge afstanden tussen de middenvelders en de verdedigers bijvoorbeeld moesten gewoon goed staan. Daar zie je nu echt niet meer van terug. Dat zijn gewoon afspraken die je moet nakomen."

Bogarde was lange tijd speler van Ajax en na zijn actieve loopbaan ging hij het trainersvak in. Hij begon in 2015 bij de Amsterdammers als individueel trainer en werkte zich daarna op tot assistent-trainer van de hoofdmacht. Bogarde was werkzaam als assistent van Erik ten Hag, maar de Nederlander nam hem niet mee naar Manchester United. Sinds het vertrek van de oud-verdediger in 2022 zit hij zonder club.

Het vertrek van Bogarde kwam als een donderslag bij heldere hemel voor de assistent-trainer. "Ik zag het niet aankomen nee. Na het vertrek van Erik besloten ze de hele staf om te gooien en daar hoorde mijn vertrek ook bij. Erg jammer want ik had graag door blijven gaan."