Ex-clubarts PSV: Bij de komst van Roger Schmidt zijn grote problemen ontstaan

Ex-clubarts PSV: "Bij de komst van Roger Schmidt zijn grote problemen ontstaan"

27-10-2022 17:25
38

Cees-Rein van den Hoogenband kan zich niet vinden in de huidige kritiek op de medische staf van PSV. De voormalig clubarts, die liefst 25 jaar verbonden was aan de Eindhovenaren, erkent wel dat er in de periode van Roger Schmidt 'problemen' waren.

"Bij de komst van Roger Schmidt zijn grote problemen ontstaan denk ik", vertelt Van den Hoogenband in de Skiete Willy Podcast. "Ik was geen Schmidt-fan. Ik had altijd het idee dat de ploeg conditioneel niet goed was en daardoor problemen ontstonden. Ruud van Nistelrooij heeft dat inmiddels ook omgegooid. Hij heeft inspanningsfysioloog Luc van Agt in ere hersteld."

Volgens Van den Hoogenband is er nu geen sprake meer van conditionele problemen in de selectie van PSV. "Ik zie ze nu sjouwen van de eerste tot de laatste minuut. Dat is geen enkel punt", stelt de voormalig clubarts. "Die vele blessures gaan ook een heel eigen leven leiden. De afgelopen twee seizoenen was heel veel, maar in dit nieuwe seizoen valt het echt mee. Dat wordt ook door de cijfers gestaafd. In de UEFA-studie staat PSV in de middenmoot."

Van den Hoogenband denkt niet dat de medische staf van PSV enige blaam treft voor de vele blessures dit seizoen. "Ik zit er ver vanaf, maar ik ken ze allemaal. Het zijn uiterst capabele mensen. Iedereen wijst meteen naar de medische staf als er iets aan de hand is, maar er zijn natuurlijk heel veel factoren van invloed op blessures. Wat bij de studie van de UEFA heel duidelijk naar voren komt, is dat het wisselen van trainer een moment is dat er altijd een piek van blessures ontstaat."

Van Nistelrooij kan inmiddels weer beschikken over spelers als Luuk de Jong, Noni Madueke en Mauro Júnior. Donderdagavond neemt PSV het op tegen Arsenal in de Europa League.