Van Nistelrooij straft Obispo niet bij PSV: 'Daarna kan hij er weer staan'

Van Nistelrooij straft Obispo niet bij PSV: 'Daarna kan hij er weer staan'

27-10-2022 18:26
7

PSV-trainer Ruud van Nistelrooij benadrukt dat Armando Obispo niet is gepasseerd voor het Europa League-duel met Arsenal. De 23-jarige Nederlandse verdediger staat zijn plek af aan Jarred Branthwaite.

Obispo leidde zondag de openingstreffer van FC Groningen in, maar wordt daar niet voor gestraft. "Armando heeft dit seizoen alles gespeeld. Die had wat lichte klachten", reageert Van Nistelrooij bij Veronica. "Hij krijgt een wedstrijd rust en kan er daarna weer staan. Dat wordt van tevoren gepland, dat heeft niets met de afgelopen wedstrijd te maken."

"Met dit programma moet je jongens soms rust geven. Afgelopen zondag kregen Guti (Érick Gutiérrez, red.) en Phillipp Mwene rust, nu andere jongens. Dat is de rotatie", vervolgt de PSV-trainer. Ook Luuk de Jong, Mauro Júnior en Noni Madueke beginnen nog niet in de basis. "Het is helaas nog te vroeg om ze echt vanaf het begin te laten spelen. Ze kunnen een goede invalbeurt maken. Ze hebben laten zien dat ze een helft aankunnen, dat is wat ze op dit moment kunnen. Dat moeten we de komende weken uitbreiden, om ze nog volledig te kunnen benutten voor de wedstrijden die nog komen."

Anwar El Ghazi lijkt in de spits te staan tegen Arsenal, maar Van Nistelrooij houdt een slag om de arm. "Het zou kunnen, dat hij daar speelt. De opstelling die je geeft is toch een spel, dat zie je ook bij Arsenal. Je houdt de troef in handen."