Pablo Marí overleeft aanslag: Ik heb een persoon voor mijn ogen zien sterven

Pablo Marí overleeft aanslag: "Ik heb een persoon voor mijn ogen zien sterven"

28-10-2022 10:16
31

Pablo Marí heeft voor het eerst gereageerd op zijn betrokkenheid bij een steekincident in een Milanees winkelcentrum. Hij raakte, net als vier anderen gewond. Eén persoon overleed.

Marí vertelt in gesprek met La Gazzetta dello Sport uit hoe het met hem gaat. "Ik heb een persoon voor mijn ogen zien sterven", zegt hij. "Zelf heb ik geluk gehad. Mijn zoontje lag in de kinderwagen en plotseling voelde ik een ondraaglijke pijn in mijn rug. Daarna zag ik een persoon in zijn keel worden gestoken."

De verdediger (29) bleef bij bewustzijn en werd, vergezeld door zijn vrouw, afgevoerd naar het ziekenhuis, waar hij een operatie moet ondergaan. Volgens de eerste berichten vanuit Italië greep de dader een mes van een plank in een Carrefour-supermarkt en viel hij verschillende omstanders aan.

Marí speelt dit seizoen bij Serie A-promovendus Monza, dat hem huurt van Arsenal. De Spaanse verdediger kwam in het seizoen 2017/2018 uit voor NAC. Manchester City verhuurde hem destijds. Hij zal volledig herstellen van zijn verwondingen.