Ferdinand en Crouch oneens met Sneijder: 'Van onschatbare waarde voor Ajax'

Ferdinand en Crouch oneens met Sneijder: 'Van onschatbare waarde voor Ajax'

28-10-2022 12:50
54

Rio Ferdinand en Peter Crouch kijken op van de harde kritiek van Wesley Sneijder aan het adres van Edson Álvarez. De Mexicaan, die in de zomer een toptransfer naar Chelsea zag afketsen, blinkt volgens de Engelse analytici van BT Sport wel degelijk uit.

"Álvarez speelt alleen maar ballen terug en breed", zei Sneijder maandagavond bij Veronica Offside. "In die rol kan ik ook nog spelen bij Ajax. Je hebt niks aan hem. Ze hadden hem afgelopen zomer heel snel naar Londen moeten brengen."

Ferdinand is het niet eens met de recordinternational van Oranje. "Ik heb een paar opmerkingen van hem over Álvarez gelezen", reageert de oud-verdediger van Manchester United. "Álvarez doet dingen die je niet meteen ziet. Het zijn geen acties die Instagram halen. Maar daarmee is hij de tegenstander tot last en helpt hij zijn creatievere teamgenoten."

"Dit soort spelers zijn van onschatbare waarde en dat moet je waarderen. Door hem kan Ajax zijn kenmerkende voetbal spelen", aldus Ferdinand, die bijval krijgt van Crouch. "Hij is een belangrijke speler voor Ajax. Dat team bestaat uit heel veel aanvallend ingestelde spelers, maar hij bewaakt het fort."

Chelsea was er in de laatste dagen van de zomerse transferperiode op gebrand om Álvarez over te nemen. Een bod van 45 tot 50 miljoen euro bleek Ajax echter niet te kunnen overtuigen. Álvarez wilde de stap graag maken, maar accepteerde het standpunt van zijn huidige club.