Neymar wordt niet meer vervolgd voor dubieuze transfersom bij overstap naar Barça

Neymar wordt niet meer vervolgd voor dubieuze transfersom bij overstap naar Barça

28-10-2022 14:33 Laatste update: 14:40
13

Neymar wordt officieel niet vervolgd voor een fraudezaak rond zijn transfer in 2013. De Spaanse aanklager heeft de beschuldigingen die eerder richting de Braziliaan werden gedaan weer ingetrokken.

De oorspronkelijke eis voor Neymar was een boete van tien miljoen euro en een twee jaar durende gevangenisstraf. Een investeringsmaatschappij had de rechtszaak aangespannen tegen de Braziliaan, omdat er geknoeid zou zijn met de transfersom toen de aanvaller van Santos naar FC Barcelona vertrok. Er zouden veel meer miljoenen zijn overgemaakt van de Catalanen naar een bedrijf waar de vader van Neymar de eigenaar is.

Neymar was er al redelijk zeker van dat hij niet de cel in hoefde. In de Spaanse rechtsgang is een gevangenisstraf onder de twee jaar in veel gevallen voorwaardelijk bij de eerste veroordeling. De rechtszaak was ook aangespannen tegen de vroegere Barcelona-president Josep Bartomeu. De Spaanse bestuurder stortte de Catalaanse club ver in de schulden, maar voor deze beschuldiging werd ook hij vrijgesproken. 

Of Neymar ooit nog terug zal keren bij Barcelona is een vraag die in de lucht blijft hangen. De Braziliaan heeft meermaals laten weten dat hij in de Spaanse stad zich echt thuis voelde, maar ook liet hij weten dat hij in Parijs op zijn plek zit.