Fikse aderlating voor Sparta: geblesseerde De Guzman dit jaar niet meer in actie

28 oktober 2022 om 15:03
Laatste update: 28 oktober 2022 om 15:03

Jonathan De Guzman komt dit kalenderjaar niet meer in actie. De middenvelder van Sparta Rotterdammer, die vorige week al het uitduel met FC Utrecht aan zich voorbij moest laten gaan, heeft een kuitblessure.

De 35-jarige De Guzman maakte afgelopen zomer de overstap naar Sparta. Hij speelde tot nu toe tien competitieduels. Hierin was hij goed voor één treffer en één assist. Maurice Steijn, de trainer van de Rotterdammers, koos tegen Utrecht voor Jeremy van Mullem als vervanger voor de oud-speler van onder meer Feyenoord en SS Lazio. Steijn wilde vrijdag tijdens de persconferentie in aanloop naar het duel met Fortuna Sittard van zaterdag nog niet prijsgeven of Mullem opnieuw de vervanger wordt van De Guzman.

De oefenmeester, die met Sparta op een knappe zesde plaats staat in de Eredivisie, treft in Fortuna een tegenstander in vorm. "Een goede tegenstander. Fortuna heeft een ervaren ploeg met goede spelers. Ze hebben zich in het begin tekortgedaan, maar laten de laatste weken zien waar ze toe in staat zijn. Als ik zie hoe makkelijk zij vorige week met name in de eerste helft onder de druk van Feyenoord uitvoetballen, dan is dat wel een geduchte tegenstander."