PSV sluit samenwerkingsverband af met Cruzeiro en oude bekende Ronaldo

PSV sluit samenwerkingsverband af met Cruzeiro en oude bekende Ronaldo

28-10-2022 15:38 Laatste update: 15:44
43

PSV gaat officieel samenwerken met Cruzeiro, de club waar voormalig topspits Ronaldo sinds kort aandeelhouder van is. De Eindhovenaren hopen zich hiermee te versterken op het gebied van scouting, onderwijs- en trainingsmethodiek. 

PSV maakt dat nieuws vrijdagmiddag via de officiële kanalen wereldkundig. Marcel Brands, de algemeen directeur van de Brabanders, is dolblij. 'Deze samenwerking met een van de grootste clubs van Brazilië gaat ons een beter inzicht verschaffen in de voetbalpiramide van Zuid-Amerika, een regio waar PSV altijd sterk mee verbonden is geweest.'

De samenwerking betekent ook een weerzien tussen PSV en Ronaldo. De oud-spits begon zijn loopbaan bij Cruzeiro, waarna hij in 1994 naar Eindhoven verhuisde. In twee jaar tijd in het Philips Stadion maakte de Braziliaan 54 doelpunten in 57 duels. Die statistieken leverde hem een transfer naar FC Barcelona op. De rest is geschiedenis. 

Met het samenwerkingsverband wordt Cruzeiro alweer de derde internationale partner van PSV. De club sloeg onlangs ook al de handen ineen met Chivas Guadalajara en Austin FC. 'Door strategische samenwerkingen aan te gaan met voetbalclubs uit andere continenten denken we onze concurrentiepositie in de wereld van het internationale voetbal te kunnen versterken', aldus Brands.