Haaland onzeker voor duel met Leicester City door 'voetprobleem'

Haaland onzeker voor duel met Leicester City door 'voetprobleem'

28-10-2022 20:09 Laatste update: 20:52
4

Erling Haaland mist dit weekend mogelijk voor het eerst een Manchester City-duel door een blessure. The Citizens nemen het zaterdagmiddag op tegen Leicester City, maar Pep Guardiola weet nog niet of hij kan rekenen op zijn topspits.

Haaland werd in de rust van de Champions League-wedstrijd tegen Borussia Dortmund gewisseld met koorts, maar had ook last van zijn voet. "Hij voelt zich nu beter. Of we op hem kunnen rekenen dit weekend gaan we in de komende uren zien", zegt Guardiola op de persconferentie voorafgaand aan het duel. "We trainen deze avond. Ik weet het snel."

Twee andere City-spelers, Kyle Walker and Kalvin Phillips, gingen recent beiden onder het mes en hopen fit te zijn voor het WK in Qatar. Vooral voor zomeraankoop Phillips ziet het er gunstig uit, liet Guardiola doorschemeren. "Hij is begonnen met trainen en voelt zich goed. We zijn daardoor verrast." 

Manchester City speelde midweeks 0-0 gelijk tegen Dortmund. Zaterdag hoopt de Engelse grootmacht de druk op te voeren bij koploper Arsenal, dat zondag in actie komt.