Guardiola onthult de reden voor wissel van Haaland tegen Borussia Dortmund

25-10-2022 23:36 Laatste update: 26-10-2022 08:27
31

Manchester City is dinsdagavond niet verder gekomen dan een gelijkspel tegen Borussia Dortmund. Pep Guardiola besloot om in de rust topspits Erling Haaland te wisselen, maar dat had volgens de Spanjaard een goede reden.

"Het gaat nu goed met hem, hij gaf voor de wedstrijd aan dat hij wat koorts had", vertelt Guardiola over de wissel van de Noor tegen BT Sport. "Datzelfde gold voor Joao Cancelo. Ik zag aan het einde van de eerste helft dat ze allebei moe waren en niet scherp meer oogden. Daarom besloot ik om ze wat rust te geven. Je ziet dat we die jongens dan wel missen in de tweede helft van de wedstrijd."

Bij afwezigheid van Haaland mocht Riyad Mahrez de penalty nemen die Manchester City kreeg. Dit gebeurde ook in de wedstrijd tegen FC Kopenhagen. Toen miste Mahrez en nu miste de Algerijn weer. Een doorn in het oog voor Guardiola. "We zullen zien wie ze voortaan gaat nemen, maar dit is natuurlijk wel een probleem. Sinds ik hier ben hebben we 24 of 25 strafschoppen gemist en de meeste daarvan zijn in de Champions League. Dat mag niet gebeuren. De dapperheid om hem te nemen valt te waarderen, maar dit begint wel een probleem te worden."

Guardiola kan uiteindelijk toch terugkijken op een goede groepsfase. "We zijn door naar de volgende fase in de Champions League en dat was ons doel. Nu gaan we er alles aan doen om dit toernooi te winnen."