Shakhtar wil de hoofdprijs voor sterspeler: 'Meer waard dan Antony'

Shakhtar wil de hoofdprijs voor sterspeler: 'Meer waard dan Antony'

29-10-2022 07:56 Laatste update: 12:17
48

Mykhailo Mudryk heeft zich met zijn uitmuntende prestaties in de kijker gespeeld bij tal van clubs. Shakhtar Donetsk laat de Oekraïense vleugelaanvaller echter niet voor een appel en een ei gaan.

Mudryk was dinsdag nog trefzeker in het Champions League-duel met Celtic (1-1), waardoor de teller nu op zes goals en zeven assists staat in elf officiële duels. De interesse in neemt toe, maar Shakhtar vraagt de hoofdprijs. "Veertig miljoen? Daar nemen we de telefoon niet voor op. En voor vijftig miljoen gaan we de voorzitter ook niet lastigvallen", vertelt Carlo Nicolini, die als rechterhand fungeert van technisch directeur Darijo Srna, tegen Calciomercato.

"We hoeven niet te verkopen, we willen niet zomaar bedragen noemen die niet realistisch zijn. Maar hij is de meest beslissende speler in deze ploeg. Als je spelers wil hebben die het verschil maken bij topclubs, dan moet je genoeg geld hebben", gaat de Italiaan verder. "Wij vinden Mudryk meer waard dan Antony, en voor hem heeft Manchester United honderd miljoen euro betaald. Er zijn wel clubs die dat kunnen betalen."

Onder meer Arsenal en Manchester City werden al in verband gebracht met de 21-jarige linksbuiten. "Dat zijn clubs die interesse hebben getoond, maar er zijn meer clubs. Samen met Mbappé, Leão en Vinícius is Mudryk de beste speler op zijn positie."