Go Ahead bevestigt ongeslagen status met overtuigende zege dankzij coproductie

Go Ahead bevestigt ongeslagen status met overtuigende zege dankzij coproductie

29-10-2022 22:54 Laatste update: 23:06
23

Go Ahead Eagles heeft in eigen huis overtuigend afgerekend met Excelsior. De Deventer ploeg kende vlak voor rust een sterke fase met twee doelpunten en die klap kwamen de Kralingers niet meer te boven: 3-1.

Excelsior won vorige week met 2-1 van AZ, terwijl Go Ahead op 3 september voor het laatst verloor in de Eredivisie. Excelsior-doelman Stijn van Gassel moest na zeven minuten voor het eerst reddend optreden en deed dat met verve op een schot van Philippe Rommens. De sluitpost onderscheidde zich in het eerste bedrijf met reddingen op pogingen van Bobby Adekanye, al moest hij voor rust toch capituleren.

Wedden

Meer odds

Willum Thór Willumsson passeerde Van Gassel na een fraaie combinatie met Adekanye over links. Twee minuten later gebeurde iets identieks, maar dan over rechts. Nu was Willumsson aangever en Adekanye het eindstation. Na rust bleef Go Ahead doordrukken en was de ploeg van René Hake op zoek naar de derde treffer. Die viel er na een uur: Isac Lidberg werd de diepte ingestuurd door Willumsson en faalde oog in oog met Van Gassel niet.

Een kwartier voor tijd deed Lazaros Lamprou uit een hoekschop iets terug, maar verder dan de eretreffer kwam Excelsior niet. Go Ahead passeert de Rotterdammers op de ranglijst en klimt naar de tiende plaats.